Prestatieniveaus

Het prestatieniveau van een precisiehandschoen komt overeen met de duurzaamheid ervan, die rechtstreeks verband houdt met de dikte van de polymerenlaag die de stof bedekt en de aard van het polymeer. Hoe dikker de coating, hoe langer de handschoen meegaat.

Bovendien heeft de aard van de polymerencoating op de stof invloed op de duurzaamheid van de handschoen in een bepaalde omgeving. Een coating uit polyurethaan wordt aanbevolen in een droge en redelijk schone omgeving, terwijl een dikkere coating uit nitril beter geschikt is voor gebruik in vettige en vuile omgevingen.

Comfortcriteria

Voor precisiewerk hangt het comfort van de handschoen af van de capaciteit om de hand te laten ademen en zo het effect van transpiratie te beperken.

De capaciteit van een handschoen om te ademen wordt bepaald door de dikte van de polymerencoating over de stof en door de gebruikte technologie; afhankelijk van de technologie is de coating meer of minder vloeistofdicht en verhoogt of beperkt zo de capaciteit van de handschoen om transpiratie door te laten.

Het comfort van de handschoen moet worden gekozen volgens de draagtijd ervan. Bijvoorbeeld, bij een lange draagtijd (8 uur) heeft een beter ademende handschoen de voorkeur.

 

Omgeving

Kies de juiste handschoen voor uw werkomgeving. Links staan de beste handschoenen voor droge en redelijk schone omgevingen. De handschoenen rechts zijn steeds meer bestand tegen oliën en vetten