MAPA PROFESSIONAL werkt aan een initiatief voor maatschappelijk verantwoord ondernemen met merkspecifieke verbintenissen die verband houden met haar missie en activiteiten.

“De drijvende kracht achter ons werk bij Mapa Professional is onze wens om professionele producten te ontwikkelen die zowel bescherming bieden aan de drager als de mensen die ze vervaardigen. 

We zijn veel meer dan fabrikanten. We ontwerpen milieuvriendelijke beschermende handschoenen die zich volledig aanpassen aan de vereisten van elk beroep en elke behoefte aan productiviteit en draagcomfort. 

Onze taak en het doel van al onze acties, bestaat erin onze omgeving te beschermen om DE oplossing te zijn voor elke werkende hand.

We geven om de toekomst en daarom engageren we ons om verder te gaan door een pad van voortdurende verbetering te volgen dat een meer verantwoorde bevoorrading, de versnelling van inspanningen op het gebied van ecodesign en steeds betere sociale normen bevordert. 

We zijn er vast van overtuigd dat al onze inspanningen, onze zorgzame acties voor u, voor ons, hoe groot of klein ook, samen, een positief effect zullen hebben".

Bertrand Genuyt

MAPA SPONTEX Voorzitter & CEO

 

In overeenstemming met ons MVO-initiatief OUR CARING ACTIONS en het strategisch plan voor 2025 zijn we 9 engagementen aangegaan op basis van 3 hoofdpijlers:

De belangrijkste missie van ons bedrijf is onze klanten veilige en doeltreffende producten aan te bieden en daarbij zorg dragen voor de handen van de gebruikers.

Meer Weten

Traditionele expertise en knowhow

Engagement 1

Productprestaties die de normen overstijgen

Engagement 2

Een echte beheersing van werkgerelateerde risico's

Engagement 3

Voortdurend innoveren

Engagement 4

Omdat ons werk bij Mapa Professional fundamenteel gericht is op de bescherming van mensen, breiden we dit ook uit naar onze werknemers en de omliggende gemeenschappen!

Meer Weten

De mensen die onze handschoenen vervaardigen, bescherming bieden en vrijwaren van allerhande risico’s

Engagement 5

Zorgen voor een zorgzame bedrijfscultuur

Engagement 6

Lokaal betrokken raken

Engagement 7

We zorgen niet alleen voor mensen, we zorgen ook voor het milieu om ons heen!

Meer Weten

Onze ecologische voetafdruk verkleinen

Engagement 8

Ons initiatief voor ecologisch ontwerp implementeren

Engagement 9

Het initiatief “Our Caring Actions” is gebaseerd op het MVO-beleid van de groepen MAPA SPONTEX en Newell.

Voor meer informatie over de MVO-strategieën van de groepen kunt u terecht op:

NewellBrands en Mapa-Spontex

In 2021 werd MAPA SAS beoordeeld door ECOVADIS, de wereldwijde norm voor MVO-beoordelingen en vergeleken met 413 bedrijven die in dezelfde bedrijfstak actief zijn: vervaardiging van rubberen producten.


Wij ontvingen de zilveren medaille met een score van 66/100, wat ons in de top 5% brengt van 523 bedrijven die door EcoVadis in hun sector als "fabrikant van rubberproducten" zijn beoordeeld.

Contact

If you would like to ask us a commercial question about our products or if you would like to have more technical information about our gloves and their use, please fill out one of the forms proposed below.