Prestatie

Hoe hoger het prestatieniveau, hoe beter de handschoen bestand is tegen de gecombineerde effecten van de scherpte van het object en de toegepaste druk.

Standaardbescherming

In situaties waar blootstelling lichte snijwonden kan veroorzaken. (bijvoorbeeld herhaald hanteren van lichte scherpe objecten zoals vijlen, gebroken glas, karton en kleine mechanische onderdelen, enz.) Een plotse impact van een scherp object is niet waarschijnlijk. (EN 388 aanbevolen niveau 3).

Hoge bescherming

In situaties waar blootstelling ernstige snijwonden (met blijvende invaliditeit) kan veroorzaken. (bijvoorbeeld hanteren van relatief zware scherpe objecten van meer dan anderhalve kg per hand, zoals walsen, grote onderdelen of metalen platen). Wanneer het werk kracht vereist en een plotse impact van een vast scherp object mogelijk is. (aanbevolen niveau 5 onder EN 388 en een resultaat boven 15N (ca. 1500 g) onder ISO 13997)

 

Let Op

Het gebruik van snijbeschermingshandschoenen garandeert geen totale bescherming (bijvoorbeeld bij het gebruik van gemotoriseerde scherpe objecten). Bovendien verstrekken de testresultaten van EN 388 en ISO 13997 niet meer dan een indicatieve gemiddelde waarde. Onderzoek ter plaatse wordt aanbevolen om de meest geschikte bescherming van een werkplaats te bepalen.

Neem vooral contact op met onze technische afdeling voor meer informatie.