In talloze industrieën waar zware werkzaamheden worden uitgevoerd, zijn verwondingen aan de handen een groot probleem, omdat ze kwetsbaar zijn wanneer ze aan impact en grote krachten worden blootgesteld.

Wanneer een gereedschap of vallend voorwerp op de hand komt, wordt energie overgedragen en kunnen ernstige verwondingen ontstaan (beknelling, kneuzingen, breuken, snijwonden).

MAPA PROFESSIONAL heeft gloednieuwe handschoenen ontworpen die de gevolgen van impact op de handen beperken en ze daartegen beschermen: EXONIT 852 en 853, met of zonder snijbescherming, met een impactbestendige structuur en een superieure grip en beweeglijkheid.

Waarom zijn de handschoenen schokbestendig?

EXONIT 852 & 853 zijn ontwikkeld met hoogwaardig materiaal: Thermo Plastic Rubber (TPR) schokabsorberende vulling.

TPR-materiaal heeft meerdere voordelen, zoals:

  • Schokdemping
  • Veel flexibiliteit
  • Bestand tegen intensief gebruik
  • Lichtgewicht om vermoeidheid van de handen te beperken


Op de rug van de hand biedt de TPR vulling, die in één stuk die op het textiel is genaaid, een volledige bedekking zonder de bewegingen te belemmeren voor optimale bescherming, veel comfort en een langere levensduur.

TPR-bedekking verspreidt de energie van de impact, voor een gemiddelde impact van < 7kN.

Extra functies voor zware taken

De handschoenen hebben versterkte ergonomische handpalmkussentjes voor meer comfort tijdens zware werkzaamheden, terwijl de nitril versteviging tussen duim en wijsvinger de duurzaamheid verbetert.

Uitstekende grip in olieachtige omgevingen

In veeleisende omgevingen, zoals de olie- en gasindustrie, kunnen de werkplekken erg vuil, vettig en glad zijn.

Exonit 852 en 853 zijn gemaakt met Grip & Proof coating Technologie om een uitstekende grip te bieden bij het hanteren van olieachtige stukken en voorkomt het risico op vallende voorwerpen.

Snijbescherming

Exonit 853 biedt snijbescherming van ISO-niveau D met behoud van flexibiliteit.

EXONIT 852
Handlingbescherming

EXONIT 852

Impact bestendige handschoen met superieure beweeglijkheid en grip in olieachtige omgevingen (gemaakt met Grip&Proof technologie). Schuimkussentjes in de handpalm en met nitril kruisversteviging

EXONIT 853
Snijbescherming

EXONIT 853

Impact en snijbestendige handschoen (cut D) met superieure beweeglijkheid en grip in olieachtige omgevingen (gemaakt met Grip&Proof technologie). Schuimkussentjes in de handpalm en met nitril kruisversteviging

Meer nieuws