Speciaal ontworpen ter voorkoming van elektrostatische ontlading (ESD)

Optimale beweeglijkheid, comfort en duurzaamheid!

In sommige kritische productieomgevingen kunnen elektrostatische ontladingen gevoelige elektronische apparatuur beschadigen of vernietigen. Om het risico van elektrostatische ontlading tot een minimum te beperken, moeten medewerkers bij het hanteren van deze apparatuur beschermende ESD-handschoenen dragen.

Bedenk dat voor een volledige bescherming ESD-handschoenen gecombineerd moeten worden met geschikte dissipatieve kleding en schoeisel en een geaard polsbandje om permanent geaard te zijn.

Nieuw in het ESD-assortiment is onze hoogwaardige handschoen Ultrane 544, vervaardigd van specifiek geleidend garen en een coating van nitrilschuim die bescherming biedt aan de producten die worden gehanteerd. De handschoen voert statische elektriciteit af bij nauwkeurige en repetitieve taken om elektrostatische ontlading op gevoelige elektronische apparatuur te voorkomen en biedt tevens bescherming tegen stof en verontreiniging door deeltjes.

Ook combineert de handschoen de behoefte aan ESD-bescherming en verwachtingen op het gebied van veiligheid met een optimaal comfort en soepelheid.

De gebruiker zal deze handschoen nauwelijks voelen omdat hij een ultradunne weefseldichtheid 15 heeft met een uitstekende beweeglijkheid in de vingertoppen. De handschoen heeft dankzij de coating een goed ademend vermogen waardoor transpiratievocht goed wordt afgevoerd.

Dankzij de lichtgrijze kleur van de handschoen valt vuil snel op en wordt vervuiling voorkomen.

Deze handschoen is siliconenvrij, DMF-vrij en kan 1 keer gewassen worden op 40°.

Ten slotte, omdat medewerkers bij elektronica-assemblage moeten werken met industriële schermen, smartphones of tablets, is de Ultrane 544 volledig compatibel met aanraakschermen.

De handschoen hoeft niet te worden uitgedaan voor interactie met een apparaat met aanraakbediening. Bovendien blijft de handschoen ook na het wassen geschikt voor het hanteren van aanraakschermen.

 

Wist u dat?

Aangezien er tot nog toe geen norm voor ESD-handschoenen bestaat, hebben wij bij MAPA PROFESSIONAL besloten ons te baseren op de EN 16350-norm (ATEX-handschoenen) om de dissipatieve eigenschappen van onze handschoenen te evalueren. Deze norm is zeer streng, zodat een handschoen die aan de EN 16350-norm voldoet, geschikt is voor het hanteren van elektronische apparatuur.

 

Ultrane 544 is geschikt voor industrieën als: elektronica, auto-industrie, luchtvaart, witgoed. Dit geldt zowel voor het fabricage- als het onderhoudsproces.

Ultrane 524 & Ultrane 544

Downloaden (PDF - 3.07 Mb)

Meer nieuws