In industriële omgevingen worden de handen van werknemers blootgesteld aan verschillende risico’s, zoals chemische risico’s en snijrisico’s die ernstige letsels kunnen veroorzaken.

In sommige gevallen worden de werknemers geconfronteerd met zowel de chemische risico’s als snijrisico’s, die ertoe leiden dat ze de voorkeur geven aan één bescherming boven de andere en bijgevolg dragen ze de foute handschoenen of twee handschoenen over elkaar. Dit vermindert hun beweeglijkheid aanzienlijk en voldoet niet aan het PBM-beleid.

Verder, in chemische omgevingen, kunnen de fysieke eigenschappen van een handschoen ernstig worden beschadigd (opzwellen, verharden, scheuren) bij de hantering van agressieve chemicaliën. Bijgevolg werd een afbreekbaarheidstest geïmplementeerd onder de norm EN ISO 37491:2016 voor alle chemische handschoenen.

Het is een bijkomend belangrijk element waarmee rekening moet worden gehouden bij de chemische bestendigheid van handschoenen aangezien het de mogelijkheid creëert om te bepalen hoe de materialen zich zullen gedragen bij contact met chemicaliën.

 

Bij Mapa Professional begrijpen we hoe belangrijk het is om de juiste handschoenen te dragen voor elke taak. Daarom ging ons R&D-tam de uitdagingen aan en werd de UltraNitril 410 ontwikkeld, geavanceerde bescherming voor handen en armen met CHEMISCHE- en SNIJBESCHERMING.

CHEMISCHE BESCHERMING

 

Met onze gloednieuwe TOPCHEM technologie: TOPCHEM technologie, een specifieke combinatie van pvc en nitril die een barrière creëert die een beter afbraakvermogen biedt tegen zuren. Uw handschoen blijft langere tijd in betere staat.

 

Het lange (35cm) en omvouwbare manchet biedt extra bescherming en voorkomt dat chemicaliën over de armen stromen.

 

De duidelijk zichtbare voering doet dienst als chemische indicator om de drager te waarschuwen wanneer de chemische barrière van de handschoen is beschadigd.

Het lange (35cm) en omvouwbare manchet biedt extra bescherming en voorkomt dat chemicaliën over de armen stromen.

De duidelijk zichtbare voering doet dienst als chemische indicator om de drager te waarschuwen wanneer de chemische barrière van de handschoen is beschadigd.

 

SNIJBESCHERMING

De UltraNitril 410 textielversteviging gemaakt van stevige samengestelde vezels, biedt een  snijbescherming van ISO-NIVEAU C voor de handen en armen.

 

…EN DAT NIET ALLEEN

 

Het is van essentieel belang de juiste bescherming te bieden, maar bij MAPA PROFESSIONAL denken we ook aan het comfort van de drager.

UltraNitril 410 sluit nauw aan op de hand voor nog meer draagcomfort. Het speciale ontwerp biedt een goede soepelheid voor meer bewegingsvrijheid en voorkomt vermoeide handen.

Dankzij de versterkte griptextuur, biedt onze handschoen optimale grip voor de hantering van vochtige en olieachtige onderdelen.

Onze handschoen beschikt ook over enkele slijtvaste eigenschappen: hij is duurzamer dankzij schuurweerstandsniveau 4 en heeft een goede mechanische weerstand voor een langere draagtijd.

 

Geef niet de voorkeur aan slechts één bescherming (chemische bescherming of snijbescherming), maar kies voor beide met de ULTRANITRIL 410 en houd uw handschoenen gedurende langere tijd in betere staat!

 

Ideaal voor een reeks toepassingen waarin chemische bescherming en snijbescherming is vereist in olieachtige en vochtige werkomgevingen.

 

 

Ideal for a variety of applications where both chemical and cut protection are required in oily or wet work environments.

Meer nieuws